Data

07 February 2023

Slow Light és una instal·lació que vol despertar consciències sobre el nostre consum energètic i convida a descobrir i jugar amb la llum i les seves possibilitats

“Instal·lació delicada i meravellosa, col·laborativa amb els visitants”. Així ha definit el jurat de Llum BCN Slow Light, la proposta amb què l’IED Barcelona ha participat un cop més (i ja en són nou) al festival d’arts lumíniques de la Ciutat Comtal.

La valoració l’ha fet durant l’acte de reconeixement del talent jove de l’esdeveniment, celebrat a Disseny Hub Barcelona l’últim dia del festival. Els experts han destacat la creativitat d’aquest projecte de consum mínim ideat per estudiants d’Interior Design, Product Design, Graphic Design i Motion Graphics and Video. A més, n’han valorat molt positivament tant l’execució com la comunicació.

Aquest any, més de 200.000 persones han visitat les instal·lacions lumíniques que durant tot un cap de setmana han il·luminat el barri del Poblenou.

Despertant consciències viatjant a l’univers

En l’actual situació de crisi energètica, Slow Light és una instal·lació que vol despertar consciències sobre el nostre consum energètic. Per això, funciona sense electricitat i són les persones les encarregades de donar-li vida enfocant la llum de la llanterna dels seus mòbils sobre els elements que la conformen.

Slow Light, a més, ens recorda que la contaminació lumínica provocada per les llums artificials ens impedeix veure els estels del cel nocturn. Per contrarestar-ne l’efecte, proposa una estructura circular formada per 24 tubs que, a mode de telescopis, quan són il·luminats projecten diferents efectes lluminosos que representen les estrelles i les constel·lacions i la seva distància respecte de la Terra.

Slow Light, slow life

La proposta, la identitat gràfica de la qual es reflecteix amb una estrella formada pels tubs que representen els telescopis i l'ús de colors primaris (blanc, negre, fucsia i groc), també convida, jugant amb el seu nom, a recuperar una filosofia de vida slow: silenciosa, discreta, ètica, honesta i inclusiva. Per això, la instal·lació ha estat realitzada utilitzant únicament materials reciclats i/o llogats per disminuir gairebé íntegrament qualsevol tipus de rebuig.

Els tubs, a més, s'han situat a diferents alçades, pensant en el foment de la participació inclusiva de tots els visitants, demostrant, una vegada més, que tots som necessaris per contribuir a impulsar el canvi.

 

Crèdits Slow Light

 Alumnes: Alain Blandon Gaba, Charlotte Paez, Hadil Hassan, Helena Langlois, Lia Ferreiro, Lucienne de Waal i Rodrigo Triana

Tutors/es: Joan Recasens, Raffaella Perrone i Mery Glez

Coordinació: David López i Simona Cannonito

Podria interessar-te