Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Coordinació

Pilar Pasamontes

Desenvolupa la teva creativitat, impulsa el teu univers estètic en una de les millors escoles de moda del món. Coneixements i capacitats pràctiques per a despuntar com a estilista.

El curs de quatre anys de Disseny de Moda, itinerari en Estilisme i Comunicació de Moda t'ensenyarà a interpretar la moda i les seves expressions segons les demandes de la societat. El respecte a la teva pròpia personalitat i estètica i el seguiment individual de la teva evolució seran aspectes clau en la teva formació.

Al llarg del teu recorregut formatiu rebràs una sòlida base teòrica i pràctica en un ambient multicultural on potenciar un estil personal i innovador que destaqui en el mercat internacional i en un sector cada vegada més complex.

Preparar-se per al futur laboral de la mà de docents que són professionals en actiu, com a dissenyadors, estilistes, fotògrafs o periodistes, et proporcionarà la perspectiva per a anticipar respostes i solucions a les futures tendències estètiques i a les noves necessitats del mercat. A més, l’àrea de Moda de l’IED Barcelona disposa de tallers on experimentar amb eines i processos molt diferents. També podràs utilitzar l’Hybrid Lab per a la impressió d'estampats digitals o la impressora 3D, així com realitzar sessions de fotos en el Medialab.

Informació per a decidir-se

El curs t'ajudarà a crear un estil personal i innovador que aconsegueixi despuntar en el panorama internacional, a més de potenciar la teva gran capacitat creativa per a actuar en un mercat cada vegada més complex.

El curs es divideix en mòduls de diverses assignatures complementàries amb les quals realitzaràs un projecte darrere l'altre, i no diversos simultàniament. Un procés més efectiu que et permetrà anar millorant tant el desenvolupament d'un concepte com el procés d'elaboració.

Mitjançant una metodologia eminentment pràctica, adquiriràs els coneixements en el desenvolupament de projectes experimentals, sota la guia de professionals del sector de la moda.

Aquest enfocament et donarà la capacitat d'anticipar respostes i solucions a les futures tendències estètiques i a les noves necessitats del mercat de la moda amb la combinació de tècniques tradicionals i eines innovadores, d’artesania i últimes tecnologies.

El curs està pensat per a persones que volen fer de la seva vocació per la moda, l'estètica i la creativitat una professió. L'alumnat es prepara així per a interpretar i analitzar les tendències, els estils i els codis del vestir. La metodologia de projecte actua com a eix central del curs a partir del qual l'estudiant aprèn a expressar la seva creativitat i realitzar les seves propostes.

D'aquesta manera, el curs en Disseny de Moda, itinerari en Estilisme i Comunicació de Moda et convertirà en un professional amb una gran capacitat creativa per a actuar en un sector cada vegada més complex. Els futurs experts adquiriran una base teòrica i cultural que els permetrà anticipar-se a les noves tendències del sector.

L’IED Barcelona Moda és una de les millors escoles de moda del món, tal com ho confirma la seva presència en nombrosos rànquings internacionals o l'estructura del seu equip docent, format per professionals en actiu amb una dilatada experiència professional i acadèmica, entre moltes altres raons.

Durant la realització del curs, viuràs l'experiència de formar-te en un entorn multicultural, en el qual obtindràs una sòlida base teòrica i pràctica i potenciaràs la teva autonomia.

Mitjançant aquests valors, podràs desenvolupar la professionalitat, la passió, l'experimentació, l'exigència i la creativitat necessàries per a aconseguir dissenyar les teves pròpies col·leccions.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

El primer any d'estudis està centrat en l'adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S'ensenya a l'alumnat a atrevir-se a crear i a comunicar.Primer Semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació

Comunicació de Projecte I

Introducció al Marketing

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon Semestre

Sociologia

Volum I

MÒDUL DE COL·LECCIÓ

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic IAnual

Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

En el segon any es comença l'aprenentatge de les tècniques específiques de la moda: patronatge, modelatge, il·lustració, complements, història de la indumentària i altres àrees. Es combina sempre la formació de tècniques tradicionals i modernes, per a poder enfrontar-se a la indústria actual de manera completa i perquè l'alumnat pugui trobar aquelles que li facilitin desenvolupar la seva creativitat.Primer Semestre

Semiòtica

Processos de Producció

Història de la Moda I 

MÒDUL ESTAMPACIÓ I

Materials i Tecnologia de la Moda I

Estampació

 MÒDUL DE PATRONATGE/MODELATGE I

Patronatge de Confecció I

ModelatgeSegon Semestre

Col·lecció Punt

Projecte Interdisciplinari 

 MÒDUL COL·LECCIÓ

Projecte Disseny de Moda I

Projecte Complements de Moda I

Tècniques de Representació de Moda I

Comunicació de Projecte de Moda I

Què aprendràs?

En el tercer any l'alumnat s'especialitza en l'itinerari d'Estilisme i Comunicació de Moda. També comença a estudiar assessoria d'imatge, edició de moda i últimes tendències, així com a realitzar nombrosos projectes d'estilisme de moda (editorials, sessions fotogràfiques, etc.). Destaca un projecte de sostenibilitat i moda, a més de diversos treballs amb visió de futur sobre tècniques i teixits.Primer Semestre

Projecte d'Estilisme de Moda I

Antropologia i Sociologia de la Moda

Història dels Complements de Moda

MÒDUL ESTILISME II

Projecte Estilisme de Moda II

Comunicació de Projecte d'Estilisme I

MÒDUL MODA SOSTENIBLE

Business Plan

Sostenibilitat i ModaSegon Semestre

MÒDUL ESTAMPACIÓ DIGITAL

Materials i Tecnologia de Moda II

Últimes Tendències de Moda 

MÒDUL EDICIÓ DE MODA I

Edició de Moda I

Assessoria d'Imatge 

MÒDUL ESTILISME III

Projecte d'Estilisme de Moda III

Comunicació de Projecte d'Estilisme II

Què aprendràs?

Durant el quart any es realitzen pràctiques en una empresa i es duu a terme el projecte de final de carrera, que serveix com a carta de presentació al món professional.Primer Semestre

Portafoli Professional

Pràctiques Professionals

Workshops Multidisciplinàries

Recerca i Comunicació de Moda

MÒDUL EDICIÓ

Edició de Moda II

Estratègia de MarcaSegon Semestre

Projecte Final

Equip Docent

Pilar Pasamontes

Coordinador del curs

Julia Weems

Director

Sergio Plaza García

Docent

Maria Carvajal

Docent

Willy Villacorta

Docent

Eñaut Barruetabeña

Docent

Ariadna Rovira Lorente

Docent

Notícies