Estudiar a Barcelona és viure activament en una ciutat cosmopolita amb caràcter mediterrani i connectada amb el món. Un focus creatiu amb una qualitat de vida reconeguda internacionalment, on s'abraça la cultura i on el disseny innova en cada racó.

Barcelona, líder entre ciutats, és ambaixadora de grans cites internacionals d'innovació i indústries creatives. És el lloc d'Europa on les idees connecten, sent el disseny el seu motor.

La seva particularitat creativa marca el segell d'una extensa oferta cultural, una reconeguda arquitectura, una gastronomia capdavantera, espais i serveis pensats per als qui els habiten, una clara llibertat en la creació de moda i estil, tots ells senyal del desig de millorar el món a través del disseny.

Barcelona emana un poder d'atracció per a creadors. Terra de tradicions, conserva els seus costums culturals i combina de manera autèntica la seva identitat amb la diversitat de les seves gents. En la seva llarga història, grans artistes com Gaudí han deixat empremta a la Ciutat Comtal, en una escena on patrimoni de la humanitat emergeix entre obres contemporànies d'artistes mundials.

Els carrers respiren sostenibilitat, cocreació, inclusió, tradició, tecnologia, disseny i emprenedoria, on l'estudiant pot connectar els seus projectes amb reptes reals i participar d'un llarg etcètera d'esdeveniments internacionals - Mobile World Congress, Sónar, OFFF, Barcelona Design Week, Barcelona Bridal Fashion Week, entre altres -.

L'IED Barcelona està situat en el cèntric barri de Gràcia, singular pel seu ambient jove i escena artística, còmodament enllaçat amb la resta de la ciutat, el mar i l'aeroport.  

Barcelona et connecta activament amb el disseny. T'expliquem com?

Una escola feta de persones

Andrea Marchesi

Director IED Barcelona

Eduard Castañé

Deputy Director IED Barcelona

Manuela Procopio

Academic Manager IED Barcelona

Marina Ojan

Head of Master School IED Barcelona

Pilar Pasamontes

Fashion School Scientific Director IED Barcelona

Julia Weems

Head of Fashion School IED Barcelona

Raffaella Perrone

Head of Design School IED Barcelona

Mery Glez

Head of Visual Arts School IED Barcelona

Carme Pérez

Head of Communication School IED Barcelona

João Alves

Communication School Scientific Director IED Barcelona

Descobreix virtualment les nostres seus

Point 1

Point 2

Serveis de l'IED Barcelona

Serveis, convencions, taulells personalitzats i equips dedicats: viure millor per a formar-se millor.

Estudiar a l'IED és viure en comunitat i connectat amb Barcelona. Estudiants, docents, alumni i personal de l'escola, formen part d'un ecosistema dins i fora del campus, al servei de l'estudiant i en connexió amb el teixit empresarial.

Els 7.000 m² de serveis del centre, distribuïts en aules, espais de networking i laboratoris, estan equipats amb les eines tecnològiques, materials i prestacions actualitzades per a la formació en disseny; Fashion Labs, Render Lab, Media Lab, XR Lab, Textile Lab, Mobility Lab, etc, atorguen a la seu un caràcter de laboratori de creació dinàmic i al servei de la formació en disseny.

Les necessitats particulars dels estudiants són ateses de forma personalitzada per un equip de professionals, orientats tant a les competències curriculars, com al creixement personal durant tot el recorregut formatiu.

- Descobreix tots els serveis de l'IED Barcelona

- Descobreix tot el que et pot oferir Student Services

Canal Ètic IED Barcelona

Códi Ètic IED

Descobreixi els serveis a la teva disposició per a posar-te en contacte i obtenir més informació sobre l'IED, troba el teu camí en el teu procés d'admissió i els passos importants que hauràs de seguir per a començar amb èxit el teu viatge IED.

Descobreix els serveis generals de l'IED

Consulta el calendari per a l'any acadèmic actual.

L'IED Barcelona ofereix Títols de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, de quatre anys de durada, certificats pel segell de qualitat atorgat per l'Agència  per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. 

Avaluats els plans d'estudi, el sistema de garantia interna de la qualitat, el professorat i els recursos de suport a l'aprenentatge, les pràctiques externes/professionals, els programes de mobilitat i el treball final de Grau/Màster, l'IED Barcelona resulta certificat per la seva alta qualitat, posicionant-se a nivell nacional i internacional, ja que el sistema creat per a avaluar la qualitat dels ensenyaments a Catalunya, s'inscriu dins del Registre Europeu EQAR i facilita la mobilitat i la cooperació acadèmica entre universitats.

Qualitat - IED Barcelona

On estem

IED Barcelona Point One

c/Biada 11, 08012 Barcelona

IED Barcelona Point Two

c/de Sant Salvador 70-72, 08024 Barcelona

Com arribar

Es pot arribar a l'IED Barcelona amb transport públic interurbà.

Metro (parada Lesseps i Fontana a 5 i 10 minuts caminant respectivament), autobusos o amb l'ampli servei de bicicletes elèctriques, motosharing o patinets de la ciutat.

El trajecte fins a l'Aeroport Internacional Barcelona - El Prat, és de tan sols 30 minuts i està còmodament connectat en transport públic.

Les dues estacions centrals d'autobusos; Estació del Nord i Estació de Sants es troben a 20 minutos amb cotxe.

Notícies

Esdeveniments de disseny a Barcelona

Mobile World Congress - Esdeveniment 4yfn Per Le Start-Up

El Mobile World Congress (MWC), també conegut com a Congrés Mundial de Mòbils, és un esdeveniment anual entorn del món de la comunicació mòbil que se celebra a la Fira de Barcelona. Considerat el més important del món en el seu sector, en ell es presenten les novetats sobre la tecnologia global i les plataformes de connexió internacionals reunint experts i empreses del sector. S'ha celebrat a Barcelona des del 2006. Al MWC se li suma el 4YFN, esdeveniment de start ups que ofereix suport a inversors i empreses per a emprendre junts nous projectes de negoci.

Sónar

Creat el 1994 a la ciutat de Barcelona, Sónar és un esdeveniment cultural pioner i únic en el seu format i continguts: un referent internacional de primer ordre gràcies a una cuidada oferta que combina el lúdic amb l'artístic, l'avantguarda i l'experimentació amb els nous corrents musicals de l'electrònica de ball. Sónar amplia edició rere edició la seva faceta d'innovació creativa, amb partners tecnològics i universitats de disseny, oferint escenaris disruptius.

OFFF

OFFF és un festival de creativitat, art i disseny digital. Una comunitat virtual de creadors visuals d'abast internacional que cada any, durant uns dies, es torna tangible en diverses ciutats del món com Tel Aviv, Sao Paulo, Nova York o Xangai. Barcelona és la seva capital històrica i en ella es bolquen les últimes novetats del talent digital, amb la presència d'artistes de reconeguda trajectòria i lliurament de premis a dissenyadors professionals i novells.

ISEA

L'ISEA Art i Ciència, és un dels esdeveniments anuals més consolidats a nivell internacional que té com a objectiu explorar la intersecció directa entre l'art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. Se celebra a la ciutat com a punt central d'Europa, entre les seves edicions a Mont-real, Durban, Manizales, Hong Kong o Sidney, per la seva comunitat de local i internacional i lideratge de Barcelona en la recerca científica, la intel·lectualitat i la creativitat cultural.

Barcelona Design Week- Food Design Week

La Barcelona Design Week (BDW), creada el 2006 per Barcelona Centre de Disseny, és la cita anual ineludible sobre disseny, creativitat i innovació de la ciutat. La BDW és membre de la xarxa global World Design Weeks, organització amb seu a Barcelona, que integra prop de 40 esdeveniments internacionals i s'erigeix com una de les més importants del calendari internacional. La BDW inclou la Food Design Week, centrada en els food designers i les experiències gastronòmiques.

080 Barcelona Fashion 

La 080 Barcelona Fashion és una plataforma de moda oberta, plural, multidisciplinari i internacional, organitzada per les entitats institucionals de Barcelona, que té com a objectiu projectar la ciutat com un pol de creativitat. Moda i art es fusionen impulsant la innovació i la sostenibilitat del sector de la moda. Punts la seva programació presencial com els seus Fashion Shows, atrauen l'atenció de la indústria i dissenyadors emergents i professionals.

Barcelona Bridal Fashion Week

La cita internacional de la moda nupcial se celebra a Barcelona, anualment, amb signatures nacionals i internacionals de primer nivell del sector Bridal. Les desfilades es combinen amb l'àrea d'estands de la indústria, afavorint l'economia de la moda nupcial i a més, contempla als nous creadors visibilitzant als estudiants de disseny. L'abast del saló va més enllà del seu esdeveniment presencial, a través de la seva plataforma digital de networking internacional, única en el sector.

Mapa els teus interessos

Descobreix les seus de l'IED i tots els llocs de creativitat, moda i cultura de Barcelona

 • Fundació Joan Miró
 • Museu Picasso de Barcelona
 • Museu Europeu d'Art Modern
 • Museu Nacional d'Art de Catalunya
 • Casa Vicens Gaudí
 • La Pedrera-Casa Milà
 • Casa Batlló
 • Park Güell
 • Museu d'Història de Barcelona
 • Palau de la Música Catalana
 • Basílica de la Sagrada Família
 • Catedral de Barcelona
 • Recinte Modernista de Sant Pau
 • Centre d'Art Santa Mónica
 • Museu del Disseny de Barcelona
 • Pavelló Mies Van der Rohe
 • Museu d'Art Contemporani (MACBA)
 • Fundació Antoni Tàpies
 • Centre de Cultura Contemporània (CCCB)
 • La Virreina Centre de la Imatge
 • Gran Teatre del Liceu
 • Palo Alto
 • Passeig de Gràcia
 • Platja de la Mar Bella
 • Platja de la Barceloneta
 • Parc de la Ciutadella
 • Mercat de La Boqueria
 • Barri Gòtic