Título Grado en Diseño de Producto. Barcelona. | © Proyecto:  NAHË. Estudiante: Carla Jorgens

Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Orienta el teu potencial creatiu cap a un dels camps del disseny més importants i amb gran impacte per a dissenyar un futur més sostenible, per a millorar els estils de vida i els entorns.

Aquest grau et dotarà amb la capacitat de dur a terme projectes de caràcter social, estratègic i tecnològic en diversitat de sectors: mobiliari, il·luminació, electrònica de consum, packaging, complements personals, utensilis, electrodomèstics o wearables, entre altres.

Amb la vocació d'unir tradició i avantguarda, el programa t'oferirà una visió global del disseny de producte gràcies a l'experiència de docents amb àmplia experiència professional en el sector, per a prendre part de les noves necessitats estètiques, tecnològiques i sostenibles que la societat demanda.

Canalitzaràs tot el teu talent i creativitat a través d'una formació de quatre anys amb un enfocament pràctic i en contacte amb la realitat del mercat. Tindràs a la teva disposició les eines necessàries per a iniciar una carrera en la qual utilitzar les teves inquietuds i aptituds interpersonals per a traduir i interpretar la complexitat del món mitjançant productes amb valors socials, culturals, estètics i tecnològics.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny de Producte. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Una formació eminentment pràctica per a destacar en el disseny de productes sostenibles i innovadors de varietat de sectors

El grau en Disseny, especialitat en Disseny de Producte, t'oferirà l'oportunitat de treballar mà a mà amb professionals amb gran experiència en el sector i seguint un mètode recolzat en el desenvolupament de projectes reals i especulatius.

El camí d'aprenentatge és progressiu: t'enfrontaràs a diferents reptes que creixen de manera gradual tant en complexitat tècnica com en varietat de temàtiques i realitats a tractar. Tot això amb l'objectiu de comprendre les exigències del mercat i les necessitats socials, a més de disposar d'eines i coneixements per a donar-los resposta.

Al final dels quatre anys d'estudis seràs capaç de crear i comunicar les teves idees i projectes de manera professional, però també de treballar de manera fluida i amb maduresa en els diferents entorns professionals especialitzats.

Aquests estudis de grau estan pensats per a totes aquelles persones que volen fer ús al màxim la seva creativitat a través de l'exploració del món i la comprensió de com funciona i com es pot millorar a través del disseny de producte.

Estudiants amb interès a aprofundir i desenvolupar les seves inquietuds estètiques, culturals i interpersonals trobaran en aquesta titulació l'oportunitat de conèixer un sector professional en el qual créixer en valors com la sostenibilitat i la innovació.

Podràs aprendre i evolucionar en la comprensió d'un planeta cada vegada més global i hiperconectat i ser una peça clau en la suma d'esforços per a aconseguir el benestar universal amb la creació de productes que reuneixen els valors d'inclusivitat, sostenibilitat, funcionalitat, innovació i bellesa.

Finalment, l'ambient multidisciplinari de la comunitat IED t'ensenyarà la millor manera de comunicar una idea d'un nou producte des del punt de vista visual, parlat i escrit.

Tindràs l'oportunitat de cursar el Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Producte en un dels centres de referència en formació en disseny, on comptaràs amb el suport docent d'un professorat de professionals en actiu amb gran experiència. 

Aprendràs les habilitats, coneixements i competències específiques de sectors com el del mobiliari, electrònica de consum, artesania, lluminària, elements de mobilitat, efímers, aparadors, complements i accessoris domèstics o personals. I, alhora, t'enriquiràs compartint experiències interdisciplinàries en espais i tallers equipats per a diferents activitats amb estudiants d'altres especialitats del disseny impartides a l’IED.  

En aquesta carrera descobriràs un mètode d'aprenentatge actiu: t'enfrontaràs diàriament a un entorn d'estudi i treball que anima a explorar i desenvolupar les idees, en un format pràctic i de tallers, tant físics com digitals.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

El primer any del curs està centrat en l'adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. Aprendràs a analitzar i a entendre l'entorn, a crear i a comunicar de manera general en l'àmbit del disseny.Primer Semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació I

Comunicació de Projecte I

Introducció al Marketing

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon Semestre

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic I

Sociologia

Volum

 

Anual: Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

El segon any està enfocat al desenvolupament de la teva pròpia creativitat de manera individual. Descobriràs les principals eines de treball en la fase de creació i desenvolupament d'un producte. Treballaràs en projectes que exploren necessitats reals pròximes al teu entorn.Primer Semestre

Taller Multidisciplinari I

Tecnologia Disseny de Producte I

Tècniques de Representació de Disseny de Producte I

Projecte Tècnic

Dibuix Tècnic de Disseny de Producte I

Semiòtica

Projecte PackagingSegon Semestre

Projecte Interdisciplinari

Informàtica de Disseny de Producte I

Projecte Ergonomia

Projecte Styling

Història del Disseny de Producte

Volum de Disseny de Producte

Projecte Domèstic

Què aprendràs?

En el tercer any prendràs contacte amb el món real a través d'experiències amb empreses. A més, començaràs a fer projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Aprendràs a integrar-te en equips transversals i descobriràs l'aplicació de nous materials, com biomaterials, nanomaterials o materials amb impacte zero des d'una òptica sostenible.Primer Semestre

Comunicació de Projectes de Disseny de Producte I

Projecte Il·luminació

Taller Disseny de Producte I

Projecte Dues Rodes

Informàtica Disseny de Producte IISegon Semestre

Taller Multidisciplinari II

Tecnologia de Disseny de Producte II

Projecte Materials Urbans

Tendències

Marketing de Disseny de Producte

Projecte Tèxtil Mòbil

Projecte de Desenvolupament Personal

Què aprendràs?

Durant el quart any tindràs l'oportunitat de cursar unes pràctiques obligatòries en una empresa i de definir el teu propi perfil professional. Finalment, desenvoluparàs un projecte final de carrera amb empreses reals, en el qual es construeixen prototips que, en els casos d'èxit, passen a producció per al seu posterior llançament al mercat.Primer Semestre

Pràctiques Professionals

Projecte Design Management

Comunicació de Projecte de Disseny de Producte II

Projecte Efímer

Projecte Mobilitat

Taller de Disseny de Producte II

Taller Multidisciplinari IIISegon Semestre

Projecte Final de Curs

Equip Docent

Raffaella Perrone

Director

Ruben Oya

Docent

Notícies