Idioma

Anglès

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Combina art, tècnica i tecnologia en un programa perfecte per a impulsar a la teva imaginació. Al llarg de quatre anys treballaràs en un entorn creatiu, amb equips multidisciplinaris i realitzaràs projectes reals per a empreses.

Aquest programa, impartit en anglès, t'ajudarà a crear el teu propi estil i aprendre a implementar-lo, transformant la teva passió, talent i creativitat en habilitats reals que et permetin expandir-te a nivell professional.
 
Els teus coneixements abastaran des del disseny a mà, la fotografia o el vídeo, fins al disseny animat digital, vídeo mapping o realitat virtual. Al final de la formació, seràs capaç d'executar tot el procés de creació d'animacions.
 
Al llarg dels teus quatre anys de recorregut formatiu, descobriràs amb detall tècniques de Direcció d’Art, storytelling o postproducció, entre moltes altres.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny Gràfic. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

En un ambient creatiu i multidisciplinari i en una de les capitals del disseny, aprendràs a explicar històries en moviment, abordant les últimes tècniques i tecnologies del sector audiovisual.

Aquest curs aposta per la metodologia Learning by Doing: aprendràs dissenyant els teus propis projectes d'animació.
 
Treballaràs en un espai interdisciplinari compartint tallers i projectes comuns amb estudiants de diferents disciplines del disseny.
 
En el pla d'estudis, trobaràs objectius d'aprenentatge progressiu, que augmentaran de dificultat al llarg dels quatre anys. Finalment, realitzaràs un projecte final de carrera amb empreses reals, la qual cosa et proporcionarà l'experiència necessària per a entrar al món laboral.

És un curs especialment atractiu per a persones interessades en el disseny, el dibuix i les animacions.
 
Els objectius són acostar-se al disseny 2D i 3D de manera creativa, desenvolupant animacions curtes, vídeo i so, entre altres, on l'experiència i la curiositat en aquestes àrees són aspectes clau.
 
En finalitzar la teva formació, les sortides professionals són variades: podràs dedicar-te al disseny gràfic, l'animació gràfica en totes les seves facetes o la creació i edició de vídeo.

En aquest curs aprendràs tot sobre disseny gràfic, mentre t'especialitzes en motion graphics and video, obrint les portes a un amplíssim i creatiu món laboral.
 
Gràcies a aquesta formació, seràs capaç d'animar les teves pròpies gràfiques, explicar històries en moviment, posar so a les teves animacions i convertir-les al format audiovisual per a pantalles, web, vitrines, videoprojeccions o entorns VR.
 
A més, també aprendràs les tècniques més efectives per a narrar històries (storytelling), i coneixeràs eines digitals per a gravar, editar i postproduir. Assentaràs els teus coneixements aplicant tot l'après en el desenvolupament de projectes amb marques i clients reals.
 
Finalment, a l’IED comptem amb un estudi de fotografia i vídeo, un taller de so i equips audiovisuals d'última generació per a explorar el teu talent de manera il·limitada, així com un XR Lab per a aprendre i experimentar amb les últimes experiències immersives com VR i AR.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

Al llarg del primer any et formaràs en els conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projectes. Aprendràs com atrevir-se a crear i a comunicar per a materialitzar amb èxit les teves pròpies idees.Primer semestre

Projecte Foundation I
Tècniques de Representació I
Projecte Comunicació I
Introducció al Marketing
Ciències Aplicades al Disseny
Color i FormaSegon semestre

Projecte Foundation II
Tècniques de Representació II
Projecte Comunicació II
Dibuix Tècnic I
Sociologia
VolumAnual

Història de les Arts i el Disseny

Què aprendràs?

El segon any està dedicat principalment a les eines tecnològiques i projectuals. Et formaràs en programes com Adobe Photoshop, Adobe illustrator, Adobe After Effects, Adobe Premiere i altres. També aprendràs sobre la importància de la història de cada peça audiovisual, el llenguatge narratiu i la postproducció, al mateix temps que escriuràs, gravaràs, editaràs i realitzaràs la postproducció d'un curt.Primer semestre

Informàtica Disseny Gràfic I
Tècniques d'Animació en Disseny Gràfic
Taller de Disseny Gràfic I
Història del Disseny Gràfic
Semiòtica
Tècniques Gràfiques en Disseny Gràfic
Fotografia en Disseny Gràfic
Tipografia ISegon semestre

Disseny Gràfic Audiovisual
Comunicació Digital I
Guió Gràfic
Producció de Vídeo
Postproducció
Projecte Interdisciplinari

Què aprendràs?

Començaràs a tenir experiència amb empreses reals i treballaràs amb projectes més tècnics i complexos, amb prototips i costos. Realitzaràs dissenys d'identitat corporativa, packaging o senyalística. Primer semestre

Gestió i Estratègia de Disseny Gràfic
Taller II
Projecte d'Identitat Corporativa
Postproducció II
Projecte Comunicació III
Taller de CurtmetratgesSegon semestre

So I
Projecte I
Projecte Editorial i Comunicació Interactiva
Comunicació Contemporània
Projecte de Packaging
Taller Multidisciplinari

Què aprendràs?

Durant el quart any s'exerceixen les pràctiques obligatòries en una empresa real i es tria l'especialització professional. Desenvoluparàs una instal·lació visual i aprofundiràs en el coneixement de software avançats. Finalment, realitzaràs el projecte final d'estudis amb empreses reals (TFE).Primer semestre

Postproducció III
Taller III
Postproducció IV
Projecte II
So II
Pràctiques professionals
Taller Multidisciplinari IISegon semestre

Projecte Final

Equip Docent

Nacho Gómez

Docent

Xano Armenter

Docent

Anna Sodupe

Docent

Notícies