Data

17 January 2023

En presència d'empreses convidades i professionals del sector, els estudiants han mostrat propostes innovadores que imaginen on viurem, com seran els objectes quotidians que utilitzarem o amb quins vehicles ens desplaçarem les pròximes dècades

L’alumnat d’últim any de Disseny d’Interiors, Producte i Transport de l’IED Barcelona ha presentat una selecció dels millors treballs desenvolupats al llarg de la seva trajectòria formativa davant de la comunitat de l'IED en una nova edició de Design Folio Review.

L'activitat acadèmica que organitza anualment l'Àrea Design de l'escola tenia com a títol Forward Thinking. D'acord amb aquest lema, i en presència d'empreses convidades i professionals del sector, els estudiants han mostrat propostes innovadores que imaginen on viurem, com seran els objectes quotidians que utilitzarem o amb quins vehicles ens desplaçarem les pròximes dècades.

Les persones i la sostenibilitat, al centre

Els estudiants de Disseny de Transport han abordat la mobilitat urbana pel 2040 amb creacions que anticipen un sistema de transport integrat i sostenible. Hi conviuran vehicles modulars híbrids (terrestres i aeris) i monocicles plegables comandats mitjançant dispositius de control remot d'ús privat amb transports col·lectius impulsats per tecnologies de levitació magnètica així com elèctrica. 

En el futur, es proposa que també hi haurà lloc per a motocicletes amb un aire retro, pensades per ser usades tant a ciutat com camps a través.

Els estudiants de Disseny d'Interiors, per la seva banda, han imaginat l'aspecte que tindran les botigues on comprarem, ideant espais que es recolzen en elements conceptuals i prioritzen l'experiència del client gràcies a la tecnologia. Així mateix, han dissenyat l'interior de vaixells en col·laboració amb els alumnes de Transport i han reformulat l'aspecte d'apartaments inspirant-se en l'obra d'un artista.

Finalment, impregnades d'un univers creatiu ric i esquitxades amb referències personals, les propostes dels estudiants de Disseny de Producte han abastat una gran varietat d'objectes (gerros, joies sensorials i desenfadat mobiliari multifuncional, entre d'altres) fabricats amb tècniques d'upcycling. Igualment, han ideat peces de decoració i jocs de taula que uneixen tradició amb tècniques d'avantguarda (alguns dels treballs han estat realitzats en col·laboració amb Artesans de Catalunya), així com versàtils propostes d'il·luminació impreses en 3D i amb elements personalitzables. El llum Fuschia, que es va posar a la venda al Design Market de Nadal del Museu del Disseny de Barcelona aconseguint un reeixit sold out, n'és un exemple.

Podria interessar-te