Data

14 July 2020

Estudiants de Disseny d’Interiors i Disseny de Producte exploren nous conceptes d’espais, serveis i productes capaços de reconnectar els éssers humans amb la natura.

Interface, companyia global de paviments comercials modulars i líder en sostenibilitat, ha convidat els estudiants del Títol Superior en Disseny d’Interiors i en Disseny de Producte de l’IED Barcelona a pensar sobre el repte Nature Beyond Design per explorar nous conceptes d’espais, serveis i productes capaços de reconnectar els éssers humans amb la natura i d’oferir un impacte positiu als individus i a la societat.

Les propostes investiguen escenaris presents i futurs des d’una visió creativa, innovadora i sostenible, i es concentren en la recuperació i redefinició d’entorns naturals de la ciutat de Barcelona, la concepció d’espais de socialització, la creació de nous materials o la generació d’experiències virtuals.

En el marc d’aquesta col·laboració centrada en els projectes de final d’estudis, els enfocaments, molt diversos entre ells, tenen el denominador comú d’aplicar principis del disseny biofílic, un dels grans eixos d’actuació d’Interface en la seva aposta per la creació ‘d’espais positius’ des del human-centered design.

Per la companyia, segons les paraules del seu Concept Designer, Odille Beranger, “escollir un tema tan atractiu com el de “Nature Beyond Design” mentre travessem un període tan particular, ens permet reconsiderar el poder beneficiós de la naturalesa pel nostre benestar i la nostra salut i com el nostre vincle amb ella ens fa més vius quan la respectem. Una gran oportunitat perquè els estudiants explorin noves connexions i llocs de comunió entre la natura i el Human Center Design”, afegeix.

D’altra banda, la directora operativa de l’Àrea Design de l’escola, Raffaella Perrone, subratlla que “vivim en un moment molt estimulant pels professionals i estudiants de disseny, ja que la Quarta Revolució Industrial ha accelerat els processos de producció, usabilitat i consum, posant en crisis un model poc sostenible a llarg termini”. 

Segons la seva opinió, la natura “és font d’inspiració, és origen de les coses, material simple, entorn on viure i a partir del qual podem millorar.  Es tracta d’integrar-nos amb ella i no imposar-nos a ella”. 

Com ens fa sentir un determinat espai? De quina manera es pot afavorir aquesta afinitat amb el medi natural des de les disciplines d’interiors o de producte? Les formes orgàniques, la ventilació i la il·luminació; la vegetació, la selecció de materials naturals o la generació d’experiències són alguns dels aspectes contemplats en els projectes finals dels alumnes de l’IED Barcelona.

Podria interessar-te