Checked

Any acadèmic

2023

Projecte centrat a oferir alternatives per impulsar un disseny universal que prioritzi la salut

Treball de recerca sobre com el disseny pot millorar les condicions de vida de les persones afectades per la Sensibilitat Química Múltiple, centrant-se en l'aspecte espacial i en la promoció d'un disseny universal que prioritzi la salut de tothom.

L'estudiant explora diferents perspectives sobre el problema, i per visualitzar-lo de manera tangible, enriquint així el procés de disseny, genera imatges amb IA. A més, proposa la instal·lació d'una càpsula itinerant que reprodueix un habitatge comú -aparentment saludable- que conté materials tòxics invisibles que es poden veure mitjançant realitat augmentada.

Finalment, crea una solució tècnica per intervenir en el procés de disseny d'arquitectes i altres professionals de la construcció: Free from toxic és un plugin que s'integra amb el programari Revit d'Autodesk i proporciona informació sobre la toxicitat dels materials utilitzats al sector de la construcció. Ofereix eines per comparar projectes en funció de criteris de salut i també ofereix alternatives per reemplaçar els materials convencionals per materials saludables, basant-se en criteris de certificació i transparència dels proveïdors associats.

 

Podria interessar-te: