Bachelor of Arts in Product Design, pathway in Transportation Design. Barcelona | © Proyecto: SRI. Estudiante: Miquel Ferrer

Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Coordinació

Raffaella Perrone

Projecta el teu univers creatiu en una formació on adquiriràs soft skills i coneixements tècnics i tecnològics per a dissenyar vehicles, sistemes i accessoris que marquin la diferència en el sector del transport.

Estar a l'avantguarda: aquest grau t'obrirà la porta a un nou univers professional. Aprendràs a projectar no sols interiors i exteriors de tota mena de vehicles, sinó també sistemes de transport i una àmplia gamma d'accessoris lligats al sector.

De mà d'un professorat amb gran experiència professional en el camp de la mobilitat, et formaràs per a dissenyar projectes que integrin avanços tecnològics, al mateix temps que apostin per emoció i sostenibilitat per a resoldre necessitats en el camp de la mobilitat des d'una visió global.

Aquesta titulació de quatre anys és única a Espanya i proporciona una aproximació específica a diferents sectors del transport: cotxes, motos, vaixells, submarins, camions, transport públic, etc. A més, té vocació interdisciplinària, ja que l'alumnat realitza al llarg del currículum diverses assignatures al costat d'estudiants de Disseny d'Interiors o de Producte.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny de Producte. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

El grau està plantejat des d'una perspectiva d'aprenentatge a través de l'experiència (Learning by Doing). Treballaràs en projectes reals o especulatius des del primer dia, amb la possibilitat de trobar el teu camí professional amb marques de renom internacional com Mercedes-Benz, Telefònica R+D, BMW, o Lamborghini.

Informació per a decidir-se

Un grau únic a Espanya per a especialitzar-se en el disseny de vehicles, sistemes i accessoris des d'una visió transversal i adaptada a les necessitats presents i futures del sector.

Al llarg dels quatre anys de la teva formació en Disseny de Transport, tindràs l'oportunitat de canalitzar tota la teva passió, talent i creativitat cap a un camp professional en constant expansió i evolució.

Gràcies a un enfocament eminentment pràctic, adquiriràs la capacitat de comprendre el mercat i anticipar-te a les exigències de les grans marques per a traduir-les en un projecte concret que pugui ser realitzat industrialment.

Aquest curs està creat per a persones que vulguin unir la seva gran capacitat creativa amb una de les seves passions: els transports. Professionals interessats en l'evolució del sector i que troben grans dosis de motivació per a encaminar el seu futur laboral en aquesta direcció.

El grau també ha estat dissenyat per als qui miren les pròximes dècades de manera estratègica i global, i comprenen que el desenvolupament d'aquestes indústries resideix en valors com la sostenibilitat i la millora de l'experiència de l'usuari.

Dirigit a l'alumnat que es trobi còmode en el treball amb entorns 3D, realitats virtuals i metaversos, així com sketches, materials de modelatge i clay, i que desitgi explotar la seva capacitat de lideratge per a generar les tendències i les línies estètiques del transport de les pròximes dècades. El contacte directe amb empreses de gran reputació internacional et permetrà formar-te en sintonia amb les línies de treball més avantguardistes del moment.

L'única titulació oficial en Disseny de Transports en la Península Ibèrica et permetrà realitzar una aproximació específica i especialitzada als diferents sectors de la mobilitat (cotxes, motos, vaixells, drons, transport públic...).

Alhora, compartir part del recorregut formatiu amb estudiants de Disseny d'Interiors o de Producte et donarà la possibilitat de comprendre l'univers del disseny des d'una perspectiva més àmplia i aportarà originalitat i noves vies de recerca al teu desenvolupament professional.

El fet de poder cursar la carrera en una ciutat com Barcelona t'obre les portes a un gran mercat laboral a nivell europeu i mundial: la ciutat és una de les capitals europees més desenvolupades quant a espai urbà i un exemple mundial de mobilitat motociclística i transport públic. A més, compta amb una gran indústria de disseny i fabricació naval, la qual cosa obre les portes al sector del disseny nàutic.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

Durant el primer any del curs treballaràs juntament amb altres especialitats per a assentar una base metodològica, eines de representació i processos creatius. Aquest plantejament té com a objectiu posar la teva pròpia experiència com a dissenyador en el centre de tot el teu treball posterior en el que denominem ‘Entorn Propi’. A més, et familiaritzaràs amb els materials, les eines i les tècniques necessàries per a sortir al mercat laboral.Primer Semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació I

Comunicació de Projecte I

Introducció al Marketing

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon Semestre

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic I

Sociologia

Volum

Anual: Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

El segon any està enfocat al desenvolupament de la teva pròpia creativitat de manera individual. A més, treballaràs sobre les primeres eines de l'especialitat: packaging, clay, Key sketch, retolador Chartpaks, Alias i comunicació gràfica. T'introduiràs en l'estudi de metodologies de recerca, processos i eines que et permetran resoldre necessitats específiques de persones i empreses en un ‘Entorn Pròxim’. Finalment, començaràs les col·laboracions de projectes amb empreses del sector.Primer Semestre

Informàtica de Disseny de Producte

Projecte d'Ergonomia

Projecte Tècnic

Tècniques de Representació de Producte I

Història del Disseny de Producte

Projecte Styling

Volum de Disseny de ProducteSegon Semestre

Projecte Interdisciplinari

Taller Multidisciplinari I

Semiòtica

Projecte Domèstic

Tecnologia de Disseny de Producte I

Projecte Package

Dibuix Tècnic de Producte I

Què aprendràs?

El tercer any suposa un gran avanç pràctic en la teva formació. Comença la preparació per al món professional, amb incorporació d'assignatures de gestió, una major complexitat projectual i una major demanda de consecució de resultats. En aquesta fase hauràs d'afrontar la resolució de projectes en ‘Entorns Llunyans’ (geogràfics, generacionals, culturals o econòmics). En aquest punt, a més, treballaràs en projectes amb briefs reals i reptes que venen d'empreses.Primer Semestre

Projecte Dues Rodes

Tendències

Comunicació de Projecte de Disseny de Producte I

Projecte Nàutic

Informàtica de Disseny de TransportSegon Semestre

Taller de Disseny de Producte I

Tecnologia de Disseny de Producte II

Taller Multidisciplinari II

Projecte Exterior

Comunicació de Projecte de Disseny de Transport I

Projecte de Desenvolupament Personal

Marketing

Què aprendràs?

En el quart any afrontaràs diversos reptes: la multidisciplinarietat, la visió a llarg termini i els serveis vinculats a la teva especialitat. Ho denominem ‘Entorn Complex’. Duràs a terme pràctiques obligatòries en empresa i hauràs de triar el perfil professional. Finalment, desenvoluparàs el projecte de final de carrera amb empreses reals, consistent a explorar nous projectes disruptius que, en els casos d'èxit, passaran a producció per al seu llançament al mercat.Primer Semestre

Pràctiques Professionals

Projecte d'Interiors de Transport

Projecte Mobilitat

Projecte Design Management

Comunicació de Projecte de Disseny de Producte II

Taller de Disseny Producte II

Taller Multidisciplinari IIIISegon Semestre

Projecte Final de Curs

Equip Docent

Raffaella Perrone

Director

Sergi Carbonell

Docent

Ivan Merino

Docent

Notícies