Les plates han estat, respectivament, per a 2 treballs d'alumni de l'IED Barcelona i 1 de l'IED Roma. Dos projectes més -un de l'IED Barcelona i l'altre de l'IED Milano- han resultat finalistes
3 plates i 2 shortlisted per a l'IED als ADC*E Student Awards 2024
Data
25 November 2024
2 treballs d'alumni de l'IED Barcelona i 1 de l'IED Roma han aconseguit guanar un premi de plata a les seves categories respectives a la primera edició dels ADC*E Student Awards. El concurs internacional impulsat per l'Art Directors Club of Europe (ACDE) per visibilitzar el talent de joves creatius i impulsar-ne les carreres ha celebrat el lliurament de guardons el 22 de novembre a la gala de cloenda del Festival ADCE, resultant-ne finalistes així mateix dos projectes més de l'IED: un de Barcelona i l'altre de l'IED Milano.
Els projectes guardonats amb una plata han estat:
• “Up Noodles” de Camila Kotliarsky, que va estudiar Disseny Gràfic a l'IED Barcelona, a la categoria de Packaging Design. Es tracta d´un concepte d´envàs de noodles in a cup dissenyat aplicant el mètode d´orgami de Kresling per aconseguir un recipient de menor impacte mediambiental. “Up Noodles” ha estat també nominat als Green Product Awards 2024, a la secció Green Concept Award.
• “Unwoven Memories” de Thinh Truong (graduat en Motion Graphics and Video també a l’IED Barcelona) a l'apartat Experiential Design. Aquest treball recentment premiat amb un Premi ADG Laus d'Or tradueix els records dels objectes de la Colònia Güell en una nova forma de "llenguatge" binari que es visibilitza en mòduls tèxtils perquè la ciutat "teixeixi", aquest cop, la seva pròpia història.
• “Refurbox”, de William Galeone i Daniele Stecconi (equip Nuova Scuola) que van estudiar Design della Communicazione a l'IED Roma, també a la categoria Experiential Design. La seva proposta parla dels serveis que ofereix una marca mitjançant lús de cabines telefòniques icòniques de Londres.
Els altres dos treballs de l'IED que han aconseguit figurar entre els shortlisted són:
• “Daka Archive” de Lia Ferreiro (graduada en Motion Graphics and Video a l’IED Barcelona) a la categoria Motion/Film Craft amb una experiència d'arxiu digital immersiva que recopila la cultura i la història taïnes. El projecte utilitza animacions en 3D, narració d’històries i tècniques d’arxiu per cridar l’atenció sobre la força perdurable de les narratives marginades, desafiar els relats històrics i contrarestar l’eliminació del patrimoni indígena.
• “Kinklopedia”, de CoolName Team, equip format per Francesco Brioschi, Eugene Nicolai Eydelman Strano, Michelle Guez, Moreno Moser i Paolo De Filippi, que van estudiar que van estudiar Design della Comunicazione a l'IED Milano, en categoria Advertising. Aquest treball proposa una enciclopèdia sobre fílies sexuals per tal de normalitzar-les i oferir una educació sexual més transparent.
L'IED Milano, per la seva banda, ha arribat fins a la final defensant el projecte “Kinklopedia”, de CoolName Team, en categoria Advertising. Es tracta d'una enciclopèdia sobre fílies sexuals per normalitzar-les i oferir una educació sexual més transparent.
Enhorabona a tothom!