4 proyectos del IED Barcelona en VIBEZ

Data

31 October 2024

Projectes que han imaginat des del disseny com serà la moda del futur gràcies a les tecnologies de fabricació digital i els nous materials

4 treballs del Master in Design for Sustainable Fashion Technology desenvolupats en el marc del programa ATTRACT Future Technologies for Sustainable Fashion* han estat seleccionats per participar els dies 8 i 9 de novembre a VIBEZ (Districte Cultural L'H, Carretera del mig 53, L' Hospitalet de Llobregat).

La 2a Edició del festival de cultura digital jove mostrarà així projectes que han imaginat des del disseny com serà la moda del futur gràcies a les tecnologies de fabricació digital i els nous materials. La curadoria dels projectes s'ha fet a través de BCN Fashion HUB.

Els projectes seleccionats són:

SOILSKIN, una peça de roba inspirada en la difícil situació dels rodamóns postterrestres obligats a suportar l'aridesa. Inclou una cotilla i una gorgera impresos en 3D amb un efecte degradat, que representa les esquerdes de dessecació a causa de l'escalfament global. A més de reflectir els raigs UV, l'armadura representa l'estetització del canvi climàtic a les narratives distòpiques.

ESTUDIANTS: Sofia Mazzucchelli Pompeu de Toledo, Xaneva Elorriaga George i Barbara Rakovská.

LILA, una peça de roba de maternitat dissenyada per ajudar en casos de calor extrema a causa del canvi climàtic futur. Amb un sensor AHEAD que mesura els nutrients de la mare i els signes vitals i la freqüència cardíaca del nadó, les termofibres refrescants del vestit permeten que la gestant es mantingui activa.

ESTUDIANTS: Laura Cholewa, Leah Disney i Nasrin Mehralian.

SHORTEST PATH se centra en els treballadors agrícoles, que s'enfronten a riscos com ara la deshidratació, l'estrès per calor, la roba inadequada i les càrregues de treball pesades en entorns calorosos. Per abordar aquests problemes, els estudiants desenvolupen una peça que refreda el cos mentre es treballa, creada amb impressió 3D i que inclou un sistema de ventilació de nanotecnologia per ajudar a mantenir una temperatura corporal agradable.

ESTUDIANTS: Joana Galli, Lola Loebel-Roson i Sita Zacherl.

ASPIRA és un dispositiu modular, compost d'algues i completament autosuficient, que es pot acoblar sobre qualsevol peça o accessori i que contribueix a reduir la contaminació ambiental. Utilitza aigua bruta o fluids corporals contaminats, com la suor, per cultivar aquests organismes i fer-los créixer. En àrees altament contaminades, és possible emprar diversos dispositius alhora.

ESTUDIANTS: Eugenia Sananes, Jaiwen Gong i Sarah Rivera.

Més información sobre els projectes aquí.

Dins del festival, a més, el dissabte 9 hi haurà un Pitching Stage on els estudiants podran explicar el procés de creació dels projectes on stage.

 

*Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció núm. 101004462.

 

Podria interessar-te