Plastilk
Estudiants: Ana Sofía Rubio Peschard i Bruno Pacini
Any acadèmic
2021
Segons un estudi realitzat per la Unversitat d’Edimburg, al món, cada any es malbaraten 116 milions de tones de productes làctics, el que representa el 16 % de la producció mundial. S'estima que, en la producció de formatge, per cada 1.000 l de llet s’obtenen 100 kg de formatge i aproximadament 900 kg de xerigot. Què passaria si donéssim un nou ús a aquest malbaratament d’aliments?
D'aquest escenari va néixer PLASTILK, un nou material obtingut a partir de la caseïna, un residu del sèrum, i de la seva unió amb diferents tipus d'aglutinants naturals o químics (farines, restes de carxofa, etc.).
El resultat de l'experimentació és una massa emmotllable amb característiques semblants a les del plàstic. La idea és proposar nous envasos o productes generats a partir d'aquest residu, transformant la caseïna en un material durador i útil.
La possible implantació d'aquest material al món del packaging o al sector de la joguina infantil obre les portes a nous horitzons.