Any acadèmic

2021

Plastilk és un nou material obtingut a partir de la caseïna, un residu del xerigot, i de la seva unió amb d’altres aglutinants naturals o químics

Segons un estudi realitzat per la Unversitat d’Edimburg, al món, cada any es malbaraten 116 milions de tones de productes làctics, el que representa el 16 % de la producció mundial. S'estima que, en la producció de formatge, per cada 1.000 l de llet s’obtenen 100 kg de formatge i aproximadament 900 kg de xerigot. Què passaria si donéssim un nou ús a aquest malbaratament d’aliments?

D'aquest escenari va néixer PLASTILK, un nou material obtingut a partir de la caseïna, un residu del sèrum, i de la seva unió amb diferents tipus d'aglutinants naturals o químics (farines, restes de carxofa, etc.).

El resultat de l'experimentació és una massa emmotllable amb característiques semblants a les del plàstic. La idea és proposar nous envasos o productes generats a partir d'aquest residu, transformant la caseïna en un material durador i útil.

La possible implantació d'aquest material al món del packaging o al sector de la joguina infantil obre les portes a nous horitzons.