Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Converteix la teva creativitat en una professió: Un curs per a construir la teva pròpia veu en el disseny gràfic, explorar nous llenguatges i participar en projectes reals amb empreses de referència en el sector.

El Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny Gràfic forma a dissenyadors que desitgen definir una línia de treball pròpia, capaços de comunicar visualment, provocar reaccions en el públic i transmetre valors associats al consum responsable, la sostenibilitat o la solidaritat. Per a això es desenvolupen projectes de responsabilitat social amb ONG, associacions, comerç de proximitat…
 
Al llarg dels quatre anys de recorregut formatiu aprendràs a treballar amb text, color, imatges, símbols i il·lustracions amb l'objectiu de trobar conceptes i idees que després es materialitzin en varietat de formats per a llançar el missatge més adequat a cada públic.
 
Desenvoluparàs projectes reals que et permetran anar adquirint competències i t'enriquiran per a polir el teu estil. Un aprenentatge molt personalitzat, amb un màxim de 20 estudiants per classe i amb les tecnologies més avançades del sector.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny Gràfic. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Un viatge formatiu en un ambient creatiu, multidisciplinari i internacional on desenvoluparàs projectes per a marques reals i sota la guia d'un equip docent de professionals en actiu.

La metodologia d'aquest grau es basa en el learning by doing i promou la interdisciplinarietat entre les àrees de Visual Communication, Design, Moda i Management and Design Strategies a través de workshops i projectes comuns.
 
Cada assignatura suposarà un pas més en el camí cap al teu estil personal com a professional del disseny gràfic, que podràs plasmar en els diferents projectes dels quals formis part.
 
El pla d'estudis et proposarà reptes d'aprenentatge que augmenten de dificultat al llarg dels quatre anys, culminant amb el projecte final d'estudis per a empreses reals.
 
Al final dels quatre anys, podràs realitzar totes les peces d'una campanya de comunicació visual: pòster, banderola, merchandising, una revista i fins i tot el packaging de qualsevol producte, sense oblidar les plataformes digitals.
 

Aquest programa està pensat per a persones curioses, que es facin preguntes i vulguin impactar positivament en la societat utilitzant el disseny gràfic com a eina.
 
Gaudiràs d'aquests estudis si el teu és un perfil creatiu que vol acostar-se a aquesta professió des d'una mirada crítica, original i contemporània, que desitgi deixar la seva empremta en el desenvolupament de varietat de propostes i formats.

El Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny Gràfic de l’IED Barcelona farà possible que aprenguis de zero a cent tot el relatiu al complex món del disseny gràfic. Al llarg dels quatre anys, t'enfrontaràs a totes les àrees de la comunicació visual en les quals pots aplicar la gràfica i aprendràs com fer-ho per a adaptar-te a les demandes actuals i futures d'un sector en constant evolució.
 
A través del treball amb marques i clients reals i de la realització de pràctiques en un entorn professional, descobriràs la millor manera d'usar les tècniques i eines més noves del sector.
 
El fet de poder cursar la carrera en una ciutat com Barcelona t'obre les portes a un gran mercat laboral de dimensió internacional: la ciutat és una de les capitals europees més competitives en l'àmbit del disseny gràfic i un autèntic formiguer d'empreses creatives.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

El primer any d'estudis està centrat en l'adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. Aprendràs a atrevir-te, a crear i a comunicar.Primer semestre

Fonaments del Disseny I
Tècniques de Representació I
Comunicació de Projecte I
Introducció al Marketing
Ciència Aplicada al Disseny
Color i Forma
 Segon semestre

Fonaments del Disseny II
Tècniques de Representació II
Comunicació de Projecte II
Dibuix Tècnic I
Sociologia
VolumAnual

Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

En el segon any de disseny gràfic estudiaràs les eines tecnològiques i projectuals necessàries per a comunicar un missatge visual simple i eficaç. Coneixeràs la importància d'elements com la tipografia en un context editorial, el llenguatge narratiu en peces audiovisuals i la gràfica en moviment.Primer semestre

Informàtica Disseny Gràfic I
Tècniques d'Animació Disseny Gràfic
Workshop Disseny Gràfic I
Història del Disseny Gràfic
Semiòtica
Tècniques Gràfiques Disseny Gràfic
Fotografia Disseny Gràfic I
Tipografia I
 Segon semestre

Disseny Gràfic Audiovisual
Comunicació Digital I
Informàtica Disseny Gràfic II
Tipografia II
Comunicació Digital II
Projecte Interdisciplinari

Què aprendràs?

En el tercer any tindràs experiències amb empreses i desenvoluparàs projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Duràs a terme dissenys d'identitat corporativa, de packaging, senyalística i cartells.Primer semestre

Estratègia i Gestió del Disseny Gràfic
Workshop II
Projecte Identitat Corporativa
Tècniques d'Edició
Comunicació de Projecte III
Projecte I
 Segon semestre

Creativitat
Taller Cal·ligrafia, Serigrafia i Gravat
 
Projecte Editorial i Comunicació Interactiva
Comunicació Contemporània
Projecte Packaging
Workshop Multidisciplinàri I

Què aprendràs?

Durant el quart any realitzaràs pràctiques obligatòries en una empresa i triaràs l'especialització professional. Finalment realitzaràs el Projecte de Final d'Estudis amb empreses reals.Primer semestre

Motion Graphics
Workshop III
Ecodisseny
Projecte II
Comunicació Digital III
Pràctiques Professionals
Workshop Multidisciplinàri II
 Segon semestre

Projecte Final de Curs

Notícies