Budeugi Lyak IED Barcelona – Estudiante: Su Bin Shin

Any acadèmic

2023/2024

Projecte gràfic amb finalitats educatives que mostra la resistència visible i invisible durant l'ocupació japonesa de Corea

Projecte d'art educatiu que utilitza eines de disseny gràfic sobre la resistència dels ciutadans i activistes coreans davant de la censura imposada pel Japó Imperial durant el període d'ocupació del país.

Budeugi Lyak es divideix en dues parts: resistència visible i resistència invisible. La primera està representada amb un diari que conté articles sobre incidents que van tenir lloc al llarg de la colonització i recull els danys que van ser causats pel Japó Imperial. Aquests articles estan censurats de quatre formes diferents: placa de plom arrossegada, tipus invertits, anuncis i reemplaçament de paraules.

La segona part la componen una carta, un mapa, una targeta d'identificació i material d'estudi del Hangeul (l'alfabet coreà). Cadascuna de les peces simbolitza allò que els coreans desitjaven preservar: la comunicació en la llengua materna, el país, l'ètnia, i la cultura i l'idioma.