6 reconocimientos FAD para el Design y las Artes Visuales del IED Barcelona LAUS Oro

Data

14 June 2024

Els guardons posen de manifest la creativitat i la innovació sorgida de les aules

En una semana fantàstica per emmarcar, el gran nivell creatiu i la innovació de les propostes sorgides de les escoles de Design i Visual Arts de l'IED Barcelona han estat reconegudes fins a sis ocasions pels professionals i empreses vinculades al disseny de l'associació FAD (Foment de les Arts i del Disseny).

L'11 de juny, a la gran cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, impulsats per ARQUIN-FAD, l'IED Barcelona ha guanyat el Premi Centre Educatiu dels Premis Habitàcola, com a centre docent amb més propostes seleccionades a aquest concurs: quatre projectes entre els onze finalistes.

El jurat ha destacat "la diversitat dʻenfocaments, tant conceptuals com formals, de lʻescola, la qual cosa denota una gran capacitat per conduir els estudiants en un recorregut dʻaprenentatge que els ha permès expressar lliurement les seves inquietuds com a creadors".

Per la seva banda, els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, fallats en una gala el 12 de juny, han atorgat fins a quatre premis a projectes de final d'estudis del IED Barcelona:

Un Laus d'Or a Unwoven memories, de Thinh Truong a la categoria de Digital. Un treball que tradueix els records dels objectes de la Colònia Güell en una nova forma de “llenguatge” binari que es visibilitza en mòduls tèxtils perquè la ciutat “teixexi” aquesta vegada la seva pròpia història.

I tres Laus de Bronze per a:

  • Noc noc, de Katherine Svoboda (Audiovisual), instal·lació audiovisual que explica la relació entre arquitectura, so i societat. A través d'escultures que generen so s'acosta a llocs on la vista no ho pot fer, transformant la nostra experiència del modernisme.
  • “Olskins”, de Maria Terekhova (Branding), un disseny minimalista amb contrastos de colors cridaners combinats amb fotografies que ajuden una marca de roba interior per a tots els gèneres a comunicar el seu compromís amb la inclusió i l'accessibilitat. Incorpora tendències amb imatges 3D que afegeixen modernitat.
  • Mórfosis, de Camila Kotliarsky (Publicitat), una funerària de la vida que celebra i ajuda les persones que passen per les “petites morts quotidianes” a transitar-les amb comprensió, resiliència i humor, mitjançant rituals. Amb l'objectiu de transmutar a la vida i no prendre’ns-la tan seriosament.

Finalment, el 13 de juny s'han donat a conèixer els guanyadors dels Premis ADI de disseny industrial i cultura del disseny. Plastic Nostrum”, de l'alumnus de Disseny de Producte Mina Barchi, s'ha alçat amb la Medalla ADI d'Opinió, escollida entre els socis i sòcies d'ADI-FAD.

Enhorabona a tothom!

Podria interessar-te