1a edición del Premio IED Enric Miralles y Benedetta Tagliabue a la Mejor Tesis de Diseño de Interiores del IED Barcelona otorgado por la Fundació Enric Miralles.

Data

17 June 2023

Benedetta Tagliabue ha lliurat el guardó amb què, per primera vegada, la Fundació Enric Miralles reconeix el treball d'una escola de disseny

“Palette Playground”, d'Adda Bjarnodóttir, una proposta per crear un centre de recerca sobre proteïnes alternatives plant-based ubicat a la Masia Can Reon de Tiana (Barcelona), ha estat el projecte guanyador de la 1a edició del Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a la Millor Tesi de Disseny d'Interiors de l'IED Barcelona atorgat per la Fundació Enric Miralles.

La proposta respon als valors d’experimentació, innovació i creativitat i s’acosta a la natura a través de la investigació dels materials. Així mateix, relaciona els espais amb les peculiaritats històrica i paisatgística del territori.

En una cerimònia celebrada el 15 de juny a la fundació, la presidenta de la Fundació Enric Miralles i directora d'EMBT Architects, Benedetta Tagliabue, ha lliurat el guardó amb què, per primera vegada, el centre per a l'experimentació a l'arquitectura reconeix el treball d'una escola de disseny.

Com a elements clau del projecte, el jurat, format per Tagliabue i els membres del patronat de la Fundació Enric Miralles, ha destacat la seva creativitat a l'hora d'aportar solucions que contribueixin a la preservació de la biodiversitat, el seu impacte positiu al territori, la seva posada en valor del patrimoni a la regió del mediterrani, la seva aposta per la sostenibilitat (amb la reutilització i reintegració de materials), a més del seu innovador disseny.

La Fundació Enric Miralles ha volgut concedir, a més del premi a la tesi guanyadora, dues mencions d'honor a dos treballs d´estudiants de Disseny d’Interiors de l’IED Barcelona que proposen espais d´observació i conservació de fauna a manera de santuaris. Es tracta de “Be butterfly”, de Pia Martí, un papilionari per educar sobre la importància i el valor d'aquest insecte pol·linitzador fonamental en diversos processos de cultiu agrícola, i “Nest”, de Patricia Belma Tudela, un centre de recerca i preservació del pardal comú.

Tots dos projectes demostren una rica investigació de la temàtica, també centrada a millorar el benestar humà.

Totes les propostes s'exhibiran fins al 21 de juny a la Fundació Enric Miralles.

Amb la creació del primer Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, l'IED Barcelona i la Fundació Enric Miralles inicien una col·laboració de llarg recorregut que posa de manifest la seva visió comuna del disseny com a disciplina amb propòsit social que es fonamenta en la interdisciplinarietat i la multiculturalitat per millorar el nostre entorn.

 

Podria interessar-te