Data

21 October 2024

Una selecció de sis projectes de l'IED Madrid, Barcelona, Milà i Roma participa a l'exposició Class of durant la Dutch Design Week 2024

Ja és aquí una nova edició de la Dutch Design Week (DDW), el prestigiós esdeveniment sobre disseny que s'organitza a la ciutat holandesa d'Eindhoven entre els dies 19 i 27 d'octubre.

Dins la DDW, i amb l'objectiu de posar en relleu la importància de l'educació i oferir a la propera generació de dissenyadors un espai central davant d'un públic molt ampli, s'ha creat Class of”. Una exposició col·lectiva que presenta projectes de fi d'estudis de programes de disseny de diverses escoles holandeses i internacionals.

A aquest espai s’hi suma per primera vegada l'Istituto Europeo di Design com una de les 16 escoles internacionals seleccionades presentant els nostres darrers projectes de graduats.

El Grup IED arriba amb la seva proposta “Relation of cares”; una exposició on a través de sis projectes de l'IED Madrid, IED Barcelona, ​​IED Milà i IED Roma es mostra com les noves generacions de dissenyadors es relacionen entre si i amb el planeta amb l'objectiu de crear un món millor per a tothom.

Una selecció de treballs que reflecteixin no només un enfocament de disseny centrat en l'ésser humà, sinó també solucions que entenguin el disseny com a plataforma que pot transformar el món cuidant-lo.

Els projectes seleccionats són:

  • Waisy, de Laura Valdés de l'IED Barcelona. Un llibre-joc interactiu que submergeix el participant al món de la simbologia inca.
  • Manta, de Daniel Bertollo, Simone Centonze i Michele Martelloni de l'IED Milano. Un sistema plug-in dissenyat per integrar-se amb taules de SUP, canoes i surf que monitoritzen i recullen microplàstics mitjançant esports aquàtics i activitats relacionades.
  • Textile Refugee, de Carola Castiglione, Mattia Macciachini, Giacomo Frova i Mattia Cappiello de l'IED Milano. Un nou material per crear estructures d'habitatge amb calç hidratada i residus tèxtils amb l'objectiu de proporcionar habitatges segurs a persones desplaçades i crear oportunitats d'ocupació local.
  • Ortesi Urbana, de Paula Garrote de l'IED Madrid. Una col·lecció de mobiliari urbà que envaeix els espais públics com a ortesi que reivindiquen els espais i conviden les persones a compartir-los, fomentant les xarxes comunitàries.
  • B:abble, de Penélope N. Martínez de l'IED Madrid. Un tauler interactiu i educatiu per aprendre llengua de signes.
  • Design For Physics, un projecte dels estudiants de Disseny de Producte de l'IED Roma en col·laboració amb el departament de Física de la Universitat La Sapienza de Roma que presenta un kit d'eines per aprendre física a l'escola.
  • Més informació aquí.

 

FOTO DE PORTADA: Projecte “B:abble”, de Penélope Martínez

Podria interessar-te