La cultura digital del IED Barcelona en OFFF Festival Lia Ferreiro Tawa Carla Amat Thinh Truong

Data

09 April 2024

Tres propostes innovadores, multidisciplinàries i reivindicatives que anticipen noves visions de la indústria creativa

Com viure en la identitat d'una artista multidisciplinar com a mitjà d'expressió; els records dels habitants de la Colònia Güell traduïts en noves formes de “llenguatge”: tèxtil, gràfic i digital; un col·lectiu d'art i disseny de dones llatinoamericanes per trencar la bretxa de gènere inspirat en les clàssiques “Pàgines Grogues”. Són els tres projectes amb què l'IED Barcelona ha participat a l'edició 2024 d'OFFF, el festival de referència de la creativitat, l'art digital i el talent emergent, que ha tingut lloc del 4 al 6 d'abril a Disseny Hub Barcelona.

Tres propostes innovadores, multidisciplinàries i reivindicatives realitzades per dos alumni i una estudiant del Centre Superior de Disseny que anticipen noves visions de la indústria creativa des de la cultura digital de l'IED. Els projectes, que barregen direcció d'art, disseny gràfic, disseny web, moda, arts escèniques, branding, motion graphics i 3D, reflecteixen el compromís social del disseny. S'han pogut veure a la plataforma “The Next Us” que l'organització del festival ha destinat als talents emergents de les principals escoles de disseny de Catalunya.

“La manera de representar les arts visuals en aquestes tres propostes sens dubte és molt potent i s'allunya del que és convencional. Són creacions que experimenten amb diferents llenguatges audiovisuals i formats, arribant fins i tot a explorar l'ús del propi cos com si fos un llenç. A més, ho fan amb propòsit, entenent el disseny com a eina per al canvi”, ha explicat Mery Glez, Head of Visual Arts School de l'IED Barcelona.

 

Els projectes

“How to become your projects (and survive)”, de Carla Amat (TAWA), artista multidisciplinar barcelonina graduada en Disseny Gràfic, itinerari Graphic Design i dissenyadora gràfica a SAUVAGE.TV, explica com és viure en la identitat en constant adaptació a els projectes creats per un mateix.

La proposta aborda el procés creatiu després del concepte de 360 Design i el que implica en el seu dia a dia des del punt de vista físic, estadístic i psicològic, utilitzant la seva pròpia identitat com a forma dexpressió.

Un treball de gran força audiovisual on TAWA barreja els coneixements en direcció d'art, moda, música i edició.

“Unwoven Memories”, de Thinh Truong, graduat en Disseny Gràfic, itinerari Motion Graphics and Video, converteix els records dels habitants de la Colònia Güell en una nova forma de llenguatge. Per mità de codi binari, els tradueix en un tapís físic, una nova tipografía, un llibre de memóries i una projecció audiovisual.

“Todas Musas”, de l'estudiant de 4t curs de Disseny Gràfic, itinerari Motion Graphics and Video Lia Ferreiro, és un projecte de conceptualització i identitat de marca, direcció d'art, disseny web, editorial, motion graphics i 3D amb la missió de mostrar i empoderar artistes llatinoamericanes.

El col·lectiu funciona com un directori que les mostra segons la ubicació i la disciplina a través d'un lloc web i una publicació impresa inspirada en les clàssiques “Pàgines Grogues”.

Podria interessar-te