El IED Barcelona colabora con Open Arms United with Yachting (OAUY) para sensibilizar a la industria de yates de lujo sobre el salvamento de vidas en el mar

Data

28 September 2023

Les peces contribueixen a apropar dues realitats tan diferents com el rescat de migrants i la indústria dels superiots

Estudiants de diferents disciplines de l'IED Barcelona han participat al llarg de diversos mesos a la campanya “The sea is one and so are we” d'Open Arms United with Yachting (OAUY). Es tracta d'una iniciativa de l'ONG de rescat al mar, en col·laboració amb l'estudi de disseny nàutic basat en Barcelona Schwalgien Design i Waterproof Consulting, que té com a objectiu sensibilitzar el sector dels iots de luxe sobre la crisi humanitària a la Mediterrània i despertar consciències per iniciar col·laboracions, donacions i formació de tripulacions a la indústria nàutica.

Al mar no hi ha segones oportunitats; reaccionar a temps i adequadament pot marcar la diferència entre viure o morir. Per això, és molt important que les tripulacions de les embarcacions de luxe coneguin com actuar quan es troben amb un vaixell de migrants.

Amb aquest propòsit, els estudiants de l'IED Barcelona han dissenyat peces que contribueixen a apropar dues realitats tan diferents com el rescat de migrants i la indústria dels superiots, sense caure en clixés i posant en valor la necessitat de ser solidaris també a la Mediterrània.

Durant el procés de disseny, els estudiants van visitar el vaixell d'Open Arms al Port de Barcelona i van poder conèixer de primera mà com treballa aquesta ONG. A continuació, van realitzar diverses propostes de les quals es van seleccionar dos treballs finalistes que es poden veure al Monaco Yacht Show (MYS), el saló més famós dedicat als superiots de luxe, fins al 30 de setembre. El resultat de les propostes es va revelar en un esdeveniment exclusiu que va tenir lloc el dia inaugural de la yacht show.

 

CONEIX ELS PROJECTES

“The sea is one and so are we” proposa una potent imatge visual fictícia que uneix un missatge amb realitat virtual i que desemboca en una proposta que simbolitza el mar no només com a territori per a iots i vaixells de luxe, sinó també com a via perquè els refugiats trobin una esperança nova d'una vida millor.

Idea original dels estudiants:

Federico Jelmini (Product Design); Patricio Montoya Angulo (Transportation Design); Tedi Ivanova (Graphic Design); Yash Mehra (Transportation Design) i Astanbek Zhyldyzbekov (Transportation Design).

Projecte desenvolupat per:

Patricio Montoya Angulo, Yash Mehra i Astanbek Zhyldyzbekov.

 

“Life jacket warm embrace” proposa mirar les armilles salvavides com a objectes de valor inestimable. S'ha demanat a un col·lectiu d'artistes street art de Barcelona intervenir sobre les armilles amb obres gràfiques, que les transformen en peces d'art.

Les armilles representen el rescat de les aigües perilloses i les mantes tèrmiques, la comoditat i la calidesa: l'abraçada que la gent rep d'Open Arms.

Idea original dels estudiants:

Cheyenne Maryjoan Berry Guillén (Product Design); Mike Benzarti (Product Design); Yasmin Barry-Djemal (Graphic Design) i Fabienne Bjercke (Graphic Design).

Projecte desenvolupat per:

Cheyenne Maryjoan Berry Guillén

 

Tutora: Giulia Sonetti

Coordinació: Ulisses Gotera i Raffaella Perrone

Podria interessar-te