El IED Barcelona, anfitrión de la mesa redonda organizada por Barcelona Global "La Barcelona del diseño y la arquitectura"

Data

21 February 2024

Amb l'objectiu que Barcelona segueixi sent un referent de les indústries creatives, els ponents han convingut en la necessitat que la ciutat segueixi apostant per un urbanisme i un disseny agosarat i innovador

L'IED Barcelona s'ha aliat amb Barcelona Global per acollir la setena sessió de la cinquena edició del programa de lideratge i ciutat “Barcelona 2044”. Aquesta iniciativa cerca formar el talent jove en el coneixement de la Ciutat Comtal a través de visites a empreses, centres de ciència i investigació, startups, etc., on dialogar amb els seus experts i desenvolupar propostes de futur.

Aquesta vegada, el 16 de febrer, la seu de Point Two de l'IED ha exercit d'amfitriona de la taula rodona titulada “La Barcelona del disseny i l'arquitectura”. Andrea Marchesi, director de l’escola; Isabel Roig, CEO de Barcelona centre de Disseny (BcD) i Lucia Millet, cofundadora de Cierto Estudio –tots ells socis de Barcelona Global– han conversat amb els 36 joves participants del programa sobre els reptes globals de la ciutat per als propers anys des de la creativitat i el disseny. La sessió ha estat moderada per Albert Closas, director del programa de TV3 Valor Afegit.

Entre altres temes, i amb l'objectiu que Barcelona segueixi sent un referent de les indústries creatives, els ponents han convingut en la necessitat que la ciutat segueixi apostant per un urbanisme i un disseny atrevit i innovador on la recuperació i la regeneració d'espais verds i la mobilitat sostenible siguin pilars fonamentals.

Així mateix, els experts han assenyalat la presència d'equips de dissenyadors en sectors clau com el científic i tecnològic, sanitari, financer, assegurances, etc., com una oportunitat per generar sinergies molt potents en els propers temps.

Finalment, pel que fa a l'amenaça de la Intel·ligència Artificial per a les indústries creatives, han apuntat a la seva falta de pensament crític com una de les debilitats més grans d’aquesta tecnologia.

 

Podria interessar-te

Cursos relacionats