We played Design Multidisciplinary Workshop Week IED Barcelona

Data

12 February 2024

Sota el guiatge de professionals en actiu, experts en disseny així com exalumnes del centre, 400 estudiants han pogut descobrir durant quatre jornades i mitja noves aproximacions lúdiques al món del design

El concepte del joc en l’àmbit del disseny. Aquest ha estat el centre d'interès al voltant del qual ha pivotat una nova edició de la Multidisciplinary Workshops Week, We Play Design, celebrada a l'IED Barcelona del 5 al 9 de febrer.

Prop de 400 estudiants undergraduate han participat en aquesta setmana que ofereix 23 tallers multidisciplinaris amb els quals posar a prova la seva creativitat, experimentar i ampliar el seu coneixement d'altres àrees del disseny. Sota el guiatge de professionals en actiu, experts en disseny així com exalumnes del centre, han pogut descobrir durant quatre jornades i mitja noves aproximacions lúdiques al món del design.

Entre altres, els tallers han abordat des de la creació de peces interactives relacionades amb els propers Jocs Olímpics de París fins al disseny de baralles de cartes combinant art amb creativitat. També la ideació de videojocs visuals a l'era de la IA i la producció de nines a l'estil Frankenstein (packaging inclòs) en representació del propi univers creatiu.

Altres workshops han explorat diferents maneres de dibuixar associades al joc des d'una experiència sensitiva, indagat sobre les versions més creatives del maquillatge, jugat amb la poesia del lighting design així com dissenyat joguines sexuals a partir de redefinir noves formes de plaer.

Els resultats obtinguts pels estudiants en aquest projecte multidisciplinari s'han exhibit a les quatre plantes de l'IED amb l'exposició dels projectes finals. La mostra també ha recollit la feina dels alumnes de segon any de Disseny de Transport per a Scalextric per a l'assignatura Styling Project, on han treballat el redisseny de grans clàssics de l'automoció i la seva adaptació a l'escala de Scalextric.

Podria interessar-te

Cursos relacionats